,

Dewise og ISS skaber usynlig integration, der holder danske arbejdspladser kørende 

Facility management-kæmpen ISS holder en lang række af Danmarks største arbejdspladser kørende. Men det er den danske virksomhed Dewise, som gør det muligt at styre og registrere opgaverne. 

Tusindvis af medarbejdere fra facility management-selskabet ISS er hver dag med til at holde Danmark kørende. Tog bliver gjort indbydende at rejse med. Forplejning leveres til møder. Og tekniske installationer fungerer på arbejdspladser overalt i landet. 

Men de færreste af os tænker nok på, hvilken it-logistik der – ganske usynligt – får alle disse facility-services til at fungere optimalt. År ud og år ind. 

Her kommer det ekspanderende danske firma Dewise fra Lyngby i Nordsjælland ind på scenen. For når der skal være styr på, hvorfor for eksempel et klimaanlæg pludselig ikke virker, og hvornår det bliver repareret, eller hvad status er på forplejningen til et vigtigt møde i en stor dansk virksomhed, så er det nødvendigt at registrere alle væsentlige detaljer. Og selvfølgelig digitalt. 

Bygger et uundværligt link 

Ikke nok med det. Registreringen skal flyttes og oversættes fra ISS-kundens system til ISS’ globale system. Og den anden vej skal ISS-systemet også kunne kommunikere med de mange kundesystemer, så alle informationer opdateres synkront hos ISS og den enkelte ISS-kunde. 

Det er dette uundværlige link mellem meget forskelligartede systemer, som Dewise har opbygget for ISS i forbindelse med en række af facility management-kæmpens kunder. 

”ISS’ kunder har vidt forskellige behov og vidt forskellige systemer. Der flyder måske detaljerede og meget konkrete informationer om lamper, der skal udskiftes på en direktionsgang, eller om forplejning til møder. Men der er også mere overordnede data om komplette forløb i en proces – lige fra igangsætning af en opgave over udførelsen til melding om færdigt arbejde og fakturering. Alt dette skal integrationen kunne rumme,” forklarer Erik Svennevig, CEO i Dewise. 

Alle beholder deres eget system 

På ISS’ side benyttes systemet IBM Tririga. Det er et såkaldt Integrated Workplace Management System (IWMS), altså et system, man bruger til at administrere vedligeholdelse af arbejdspladser. Dewise udvikler de integrationer i Microsoft Azure, der får Tririga til at kunne ”snakke” sammen med kundernes systemer. 

Men hvorfor overhovedet integrere systemerne? 

”I nogle tilfælde er det mest effektivt, at alle kan beholde deres eget system. ISS har sit system, og kunden har sit system. Derfor skal de integreres,” forklarer Kasper Storgaard Andersen, FMS Team Lead – IT hos ISS. 

De kender os helt ind til benet 

”Her har Dewise en kæmpe fordel. De arbejder tæt sammen med IBM. Men først og fremmest har Dewise opbygget en integrationsplatform for ISS, der gør, at de kender vores ønsker og måde at arbejde på helt ind til benet,” siger Kasper Storgaard Andersen og slår fast: 

”Dewises systemkendskab er uvurderligt. De forstår, hvordan vores Tririga-platform virker. Fejlsøgninger og andre problemløsninger klarer de selv hurtigt og fleksibelt. Uden Dewise skulle jeg både have IBM, et udviklerhus og måske en ekspert i Azure-udviklingsmiljøet indover. Nu er alle funktioner samlet på et enkelt, kompetent sted.” 

God sparring ved nye kunder 

Kasper Storgaard Andersen peger også på, at Dewises store kendskab til ISS gør virksomheden til en særdeles brugbar sparringspartner, når der for eksempel skal designes en integration til en ny kunde. 

”Man skal ikke forklare tingene flere gange. Dewise kender os så godt, at processen bliver ukompliceret. Man ved, at man kan stole på dem,” fortæller Kasper Storgaard Andersen, ISS. 

Et spørgsmål om tillid 

Erik Svennevig, Dewise, er klar over, at det er et stort ansvar at påtage sig så centrale opgaver for en af Danmarks største virksomheder. Ovenikøbet en virksomhed, der spiller så stor en rolle i den danske job-hverdag. 

”Vi sidder jo på ISS’ vegne og kommunikerer med deres kunder, når vi udvikler integration mellem ISS’ og kundens systemer. Det kræver, at ISS har tillid til os, og det ansvar er vi meget bevidste om,” forklarer Erik Svennevig. 

“Vores styrke er at skabe integration mellem vidt forskellige systemer. Integrationen skal fungere gnidningsløst i hverdagen. “

Den korte projekttid er vigtig 

Han vurderer også, at Dewise har værdi for ISS og selskabets kunder, fordi Dewise kan agere kvikt og fleksibelt. 

”Vi kan hurtigt med vores fleksible arbejdsstyrke og høje kendskab til integration trække de store streger til en ny opgave og komme i gang med at udvikle. Jeg tror, at vores kunder sætter pris på en relativ kort projekttid fra start til slut.” 

Dewise har udviklet integrationer for flere andre markedsledende virksomheder og for offentlige institutioner. 

“Vi oplever, at flere og flere organisationer henvender sig til os for at høste de store effektivitetsfordele, der er ved en systemintegration, som fungerer gnidningsløst i hverdagen,” slutter Erik Svennevig. 


Fakta: Hvem er Dewise? 

Dewise er et fagligt stærkt funderet selskab, som planlægger og udvikler softwareprodukter, tjenester og integrationsløsninger for virksomheder og offentlige institutioner. Kodning og arkitektur udføres blandt andet til cloud-miljøerne Azure og AWS. 

Kunderne lejer et selvstændigt team af Dewise, som arbejder på egen eller kundens adresse. Ydelsen kaldes ”deveteam to-go”. Dewise kan arbejde agilt med Kanban, Scrum eller SAFe. 

Et team kan hyres til alt fra mindre, afgrænsede projekter til at indgå som samarbejdspartner ved opbygningen af softwareplatforme helt fra bunden. 
Dewise har hovedkontor i Lyngby nord for København, hvor der pt. sidder seks medarbejdere. Derudover er der et udviklerkontor på Filippinerne med 24 ansatte. 

Selskabet har en åben og kreativ kultur med fokus på arbejdsglæde. Som medarbejderne selv beskriver det: 

”Vi er en glad og teknik-begejstret flok, som kan lide at arbejde, lære af hinanden og hjælpe hinanden med at hjælpe andre.”